سرور

سرور

سرور|اسمارت تی

باتوجه‌به پیشرفت روزافزون اینترنت شبکه امروزه دیگر همة کارهای خود را با این شبکه قدرتمند انجام می‌دهیم.در اسمارت تی به بررسی بخش های مختلف شبکه اینترنت میپردازیم و در این مقاله میخواهیم یکی از بخش مهم دیگر شبکه یعنی سرور را مورد بررسی قرار دهیم.در ادامه با ما همراه باشید.

سرور چیست

اولین مفهومی و ساده‌ترین بخشی که باید آن را معرفی سرور است. سرور در واقع یک سیستم قدرتمند است که اطلاعات مشخصی در آن قرار میگیرد و دیگر سیستم عامل ها میتوانند با اتصال به ان از اطلاعات که درون آن قرار دارند استفاده کنند.در واقع سرور ها انواع مختلفی دارند و در هر بخشی از شبکه اینترنت ما با اتصال به سرور ها از انها استفاده میکنیم.

ویژگی‌های سرورها

سرورها باید سیستم‌های قدرتمندی باشند تا بتوانند سیستم‌های دیگری را که به آن متصل می‌شوند را کنترل کنند و به همین علت اتصال همیشگی به اینترنت از مهم‌ترین ویژگی های یک سرور است.

اما یک سرور تنها میتواند میزان مششخصی از سیستم ها را درون خود جای دهد در غیر این صورت با افزایش بی از حد سیستم های متصل به یک سرور نه تنها با عث کندی آن و در نتیجه کاهش سرعت مبادله اطلاعات با سیستم های متصل به ان میشود.از دیگر ویژگی هایی که یک سرور دارد میتوانیم به امنیت بالا و همچننی قابل ارتقا بودن سخت افزار و نرم افزار ان اشاره کرد.همچنینی یک سرور با از تمام سیستم عامل ها نظیر linux،android،IOS و Windows پشتیبانی لازم را داشته باشد.

دیتاسنتر چیست

دیتاسنتر ها محلی مخصوص برای نگهداری از کیس سرور ها میباشند که این دیتاسنترها اتاق ها و طبقات مختلفی را شامل میشود که در هر بخش اتاق های کنترل،تاسیسات خنک کننده و جلوگیری از اتش سوزی جهت محافط از سرور ها قرار دارد.

سیستم سخت‌افزاری یک سرور

تصور کنید که دارای یک شرکت بزرگ و نیازمند اتصال به سرور برای انجام کارهای خود و ارائه خدمات هستید و به همراه شما دیگر شرکت‌ها نیز از آن سرور استفاده می‌کنند؛ اما ناگهان سرور به دلیل حجم اطلاعات بالا از کار می افتد و در بسیاری از کارهای شرکت‌ها و دیگر استفاده‌کنندگان سرو مشکل به وجود می‌آید.

به همین دلیل یک سرور باید دارای سخت‌افزار قوی باشد. اما تفاوتی که سخت‌افزار یک سرور با یک سیستم معمولی دارد این است که سرور از پردازنده مخصوصی  به نام پردازندة xeon استفاده می‌کند که این پردازنده بسیار قدرتمندتر و قوی‌تر از پردازنده یک سیستم معمولی می‌باشد.

همچنینی مادربوردهایی که در درون یک سرور به کار می‌رود قادر به پشتیبانی دو پردازنده هم زمان می‌باشد که در سرعت انتقال اطلاعات بسیار افزایش میابد. پردازنده xeon از نوع خاصی رم یعنی ECC پشتیبانی می‌کند. این مدل رم که مخفف  error correcting code می‌باشد باعث می‌شود که سرور در صورت مشاهده ارور و مشکل در روند کار خود با استفاده از این رم شناسایی می‌شود و با اعلام کردن آن کارشناسان مربوطه برای رفع مشکل آن اقدام می‌کنند.

یک سرور دارای هارد درایوهای قابل تعویض بسیاری در پیکربندی RAID می‌باشد.در دیتاسنترها و سرورها تمام اطلاعات در هارد درایوها ذخیره می‌شود و اگر بر اثر مشکلاتی هارد درایو ذخیره اطلاعات از بین برود اطلاعات آن توسط RAID ذخیره می‌شود و زمانی که هارد درایو تعویض شود این اطلاعات به هارد درایو جدیدی انتقال پیدا می‌کند.

تنظیمات یک سرور

تنظیمات یک سرور به این معنا می‌باشد که ما به چه میزانی می‌خواهیم به کاربران متصل به آن اجازه دسترسی دهید که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

  • اولین نوع تنظیمات دسترسی مستقیم کاربران و بدون محدودیت در اینترنت به سرور می‌باشد و به‌سرعت قابل‌اجرا می‌باشد؛ اما در این روش عیب‌جویی مشکل می‌باشد.
  • نوعی دیگری از تنظیمات این است که می‌توانیم سرور را در درون یک اپلیکیشن به‌جای اینترنت اجرا کرد که در نتیجه باعث افزایش امنیت و محافظ اطلاعات میشود.
  • یکی دیگر از تنظیمات سرور استفاده از یک لود بالانسر هستند و می‌توانیم چند برنامه را در دامنه یک سرور اجرا کنیم.

شاید یکی از سؤالاتی که ایجاد می‌شود این است که بهترین انتخاب برای یک سرور چیست؟

در واقع نمی‌توان در انتخاب تنظیمات یکی از آنها را انتخاب کرد و به نسبت دیگر تنظیمات به آنها برتری داد و هرکدام از تنظیمات وابسته به میزان خدماتی است که ما می‌خواهیم توسط سرور ارائه بدهیم.

دسته‌بندی سرورها

سرورها بر اساس کاربری به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. سرور اشتراکی

در سرورهای اشتراکی که شامل سایت‌های زیادی می‌شوند باتوجه‌به اطلاعات و داده ای در سرور قرار میگیرد مورد دسترسی تمامی کاربران قرار میگیرد.

  1. سرور VDS

این سرور محدودتر از سرور اشتراکی می‌باشد و یک سرور اختصاصی توسط مجازی سازها به چند سرور تقسیم می‌شود همچنینی در این سرورها سایت‌های کمتری قرار می‌گیرد.

  1. سرور اختصاصی

سرورهای اختصاصی معمولاً توسط شرکت‌های بزرگ به‌خاطر گستردگی پشتیبانی آنها مورداستفاده قرار می‌گیرد و تمامی اطلاعات و پهنای باند و فضای داده توسط میزبان به‌صورت اختصاصی قابل مدیریت است.

انواع سرورها  و کاربردها

کاربرد نام سرور
مناسب برای راه‌اندازی سایت‌ها Web سرور
برای پست‌های الکترونیک و دریافت ایمیل Mail سرور
مناسب برای سازمان‌ها و شرکت‌ها جهت بانک اطلاعاتی Data سرور
قرارگیری نرم‌افزار در سرور برای استفاده کاربران اپلیکیشن سرور
جهت اشتراک فایل‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد File سرور
بر روی این سرورها تنظیمات مربوط به سرویس و DNS قرار می‌گیرد. DNS سرور
جهت نصب بازی روی سرور استفاده می‌شود. Game سرور
شرکت‌های حسابداری و مالی برای حجم بالای حسابداری خود از این سرور استفاده می‌کنند. سرور محاسباتی
این سرور به‌عنوان یک رابط میان کاربر و پروکسی قرار می‌گیرد و تبادل اطلاعات را انجام می‌دهد. سرور پروکسی

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی انواع سرور و معرفی آنها پرداختیم همچنین پی بردیم که سروها چقدر در زندگی مجازی ما نقش مهمی دارند و ما در بسیاری از حیطه‌های شبکه ی خود از این سرور چه از نظر کاربری و موضوع استفاده ما از انها بهره میبریم.از اینکه در این مقاله با اسمارت تی همراه بودید از شما سپاس گزاریم.