فایروال

فایروال

فایروال|اسمارت تی

بسیاری از کاربران فضای اینترنت از شبکه استفادة بسیاری می‌کنند اکانت‌های مختلف می‌سازند، پیام‌های متعدد ردوبدل می‌کنند و حتی یک شرکت را اداره می‌کنند. در واقع اینترنت در دنیای امروز آن‌قدر گسترده و مؤثر است که شاید بدون آن در دنیای تکنولوژی به مشکلات بسیاری بربخوریم. اما چه تعداد از اطاعاتی که در شبکه هستند ایمن هستند. یا از کجا مطمئن می‌شویم که اطلاعاتی که در اینترنت و سایت‌های متعدد قرار می‌دهیم با ویروس‌ها آمیخته نمی‌شود. به همین دلیل است که در بستر سایت‌ها و شبکه از فایروال استفاده می‌شود.

فایروال دیوار امنیتی می‌باشد که میان سیستم‌های مصرف‌کنندة اینترنت و روتر قرار می‌گیرد و دیتایی که میان این دو ردوبدل می‌شود را کنترل می‌کند و فایروال باتوجه‌به دستوراتی که به آن داده می‌شود برخی داده‌ها را مجاز می‌داند و اجازة ورود به آن‌ها می‌دهد و برخی دیگر را مانند ویروس‌ها یا داده‌های ناامن را خارج می‌کند.

بستر اینترنت در عین گسترده بودن و ایمنی بسیار آن می‌تواند یک بستر ناامن نیز داشته باشد و این یکی از دلایلی است که باید از فایروال استفاده شود تا از سرقت اطلاعات جلوگیری شود. د ادامه با بررسی فایروال با اسمارت تی همراه باشید.

تاریخچة فایروال

تا قبل از اینکه فایروال در سال 1980 به وجود بیاید تنها فرمی از امنیت شبکه که وجود داشت به‌صورت ACL  یا access control lists  بود که تنها آیپی هایی که برای آن مشخص می‌شد اجازه دسترسی به شبکه را داشتند. بعدها با پیشرفت شبکه دیگر این سیستم به‌اندازه کافی قوی نبود به همین دلیل شرکتی با نام  DEC یا digital equipment corporation سیستمی مبتنی بر فیلترینگ را برای شبکه ایجاد کرد این سیستم ابتدایی‌ترین صورت فایروال محسوب می‌شد. بعدها مطالعه راجع به این بسته فیلترینگ افزایش پیدا کرد و زمینه‌ای برای به‌وجودآمدن فایروالی پیشرفته را فراهم کرد که این فایروال که در سال 1999 پدید آمد برای بررسی فیلترینگ در لایه‌های کاربردی شبکه مفید بود که توانایی بلاک کردن سایت‌هایی با محتوای خاص یا مجاز کردن سایت‌هایی با برخی پروتکل‌ها مانند https  یا ftp  را دارا بود.

دستورات فایروال

فایروال در ابتدا فقط بر مبنای آی‌پی‌ها اجازه دسترسی به شبکه را صادر می‌کرد؛ اما امروزه بخش‌های دیگری نیز به‌عنوان دستور برای مجاز بودن به فایروال اعلام می‌شود. در فایروال‌ها دستورات گوناگونی می‌شود قرارداد. برای مثال که فقط بعضی از آی‌پی‌ها اجازه دسترسی داشته باشند یا فقط برخی پروتکل‌ها یا پورت‌ها دسترسی لازم را داشته باشند. در واقع با این روند باعث می‌شود که بسیاری از آی‌پی‌ها یا پروتکل‌های ناامن به شبکه دسترسی پیدا نکنند و همین مورد باعث ایمن‌سازی شبکه موردنظر ما می‌شود.

چرا برای اصطلاح امنیت شبکه از فایروال استفاده می‌شود؟

فایروال در واقع دیوار محکم و عایقی می‌باشد که میان دو سازه قرار می‌گیرد و درصورتی‌که یکی از بخش آن آتش بگیرد این دیوار به دلیل ساختاری که دارد باعث می‌شود که آتش در همان محدودة خود باقی بماند و سازه دیگر را درگیر آتش نکند. درواقع اصطلاح فایروال در دنیای واقعی مانند کاربرد آن در فضای مجازی می‌باشد؛ زیرا باعث می‌شود که محتوای ناامنی که باعث به‌خطرافتادن اطلاعات ما می‌شود جلوگیری کند و آنها را ایمن نگه دارد.

انواع فایروال

فایروال انواع مختلفی دارد که به بررسی آنها می‌پردازیم

فایروال نرم‌افزاری

فایروال نرم‌افزاری انواع مختلفی دارد؛ اما بهترین آنها فایروالی است که بر روی سیستم نصب می‌شود و از منابع سخت‌افزاری آن کمتر استفاده می‌کند فایروال نرم‌افزاری شامل دودسته می‌شوند.

فایروال شخصی

این فایروال تنها بر روی یک سیستم‌عامل نصب می‌شود و از یک سیستم در شبکه محافظت می‌کند و باتوجه‌به داده‌هایی که از روتر عبور می‌کند محافظت می‌کند و اطلاعات موردنظر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

فایروال تحت شبکه

این فایروال هم به‌صورت نرم‌افزاری هم به‌صورت سخت‌افزاری مباشد و کل یک شبکه را مورد حفاظت و مدیریت خود نگه می‌دارد.

فایروال سخت‌افزاری

فایروال سخت‌افزاری بر روی یک‌روتر نصب می‌شود و می‌تواند شبکه را مورد مدیریت خود قرار بدهد و در صورت هر گونه مشکل آن را بررسی و از ورود دادة ناامن جلوگیری کند. این فایروال را نیز می‌توان دستورات لازم را روی آن اجرا کرد و کاربران مختلف به آن متصل شود.

فایروال اندروید

فایروال اندروید داده‌هایی که کاربر در اشتراک می‌گذارد را مدیریت و نظارت می‌کند. سیستم‌عامل اندروید از سیستم‌عامل‌هایی است که بسیار مورداستفاده قار می‌گیرد و مورد حملات هکرها قرار می‌گیرد به همین دلیل فایروال اندروید بسیار مرود استفاده قرار می‌گیرد.

بهترین نوع فایروال کدام دسته می‌باشد؟

با اینکه هر کدام از فایروال‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ویژگی‌های خود را دارند؛ اما با استفاده هر دو آنها باعث امنیت کامل شبکه برای سیستم موردنظر شما می‌شود. یعنی بتا نصب فایروال بر روی روتر موردنظر و نصب آن بر روی سیستم‌عامل خود باعث می‌شود که در صورت ورود داده ناامن از فایروال روتر امکان ورود به سیستم‌عامل را نداشته باشد و اطلاعات شما حفظ شود.

فایروال بر روی چه سیستم‌هایی نصب می‌شود؟

سیستم‌های سخت‌افزاری

فایروال را می‌توانید بر روی سیستم روتر ها یا حتی بورد های سخت افزاری نصب کنید تا در دنیای شبکه ایمن شوید.

سیستم‌های دسکتاپ

با نصب فایروال بر روی یک سیستم کامپیوتری باعث می‌شوید که اطلاعاتی که در شبکه مبادله می‌کنید نظارت شود.

فایروال بر روی سیستم فضای ابری

فضای ابری از سیستم‌های بسیار مهم و مؤثری می‌باشد که امروزه مورداستفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از کاربران دنیای شبکه از این سیستم برای انتقال دیتای موردنظر در فضای اینترنت استفاده می‌کنند پس چه‌بسا باید از فایروال در این بستر نیز استفاده شود.

آیا استفاده از فایروال ضروری می‌باشد؟

در دنیای امروز که دنیای اینترنت با دیتاهای مختلفی که همراه با ویروس یا دیتای ناامن روبرو است قطعاً استفاده از فایروال به هر دو صورت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ضروری است؛ زیرا که بسیاری از هکرها می‌توانند فایروال‌های اولیه را رد کنند و به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند پس داشتن دو فایروال به‌صورت هم‌زمان بسیار مورد اهمیت است. همچنین در سازمان که همة آنها از یک شبکه اینترنت استفاده کنند برای سیستم‌های خود باید از فایروال استفاده شود.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی یکی از شاخه‌های امنیت شبکه یعنی فایروال پرداختیم که بسیار مورد اهمیت است و اجزای مختلفی دارد و از آن استفاده می‌شود. همچنین به بررسی انواع فایروال پرداختیم که بسیار مهم است. ممنون که در این مقاله با اسمارت تی همراه بودید.