نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها
در حال حاضر رشد و توسعه فناوری سریع تر از همیشه است و هر روز اخبار جدیدی در این حوزه منتشر می شود. بدون اغراق یکی از زمینه های مهم در دنیای فناوری شبکه های کامپیوتری است و تقریباً همه افراد به نوعی مشترک شبکه های کامیپوتری هستند برای مثال سیستم های دوربین مداربسته (CCTV) ، تلفن های هوشمند (Smartphone)، کنسول های بازی (Game Console)، و …. قابلیت اتصال به شبکه کامپیوتری را دارند.
شبکه کامپیوتری چیست؟
شبکه رایانه ای به اتصال چند کامپیوتر به هم گفته می شود که توانایی ارسال و دریافت داده ها و اطلاعات در آن ها وجود دارد. انتقال داده ها در داخل شبکه با کابل و بی سیم انجام می شود و هدف اصلی از ایجاد و توسعه شبکه های رایانه ای تسهیل ارتباط بین کاربران و اشتراک گذاری منابع است.
اهداف توسعه شبکه های کامپیوتری
🟠تسهیل ارتباطات: یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از شبکه، تسهیل کارها و ارتباطات است..
🟠اشتراکگذاری سختافزارها: در یک مجموعه یا شرکت دستکاه های سخت افزاری وجود دا رند که به وسیله شبکه در اختیار تمامی کارمندان قرار می گیرد به عنوان مثال می توان به پرینتر اشاره کرد و منابع آن به وسیله شبکه اشتراک گذاری می شود.
🟠اشتراکگذاری دادهها: شبکه های کامپیوتری بستری را فراهم می کنند که کاربران مجاز می توانند اطلاعات را در آن به اشتراک بگذارند.
🟠اشتراکگذاری نرمافزارها: با استفاده از بستر شبکه می توان نرم افزارهای موجود را از راه دور را اجرا کرد و قابلیت کاربردی محسوب می شود.
دسته بندی شبکه های کامپیوتری بر اساس ابعاد
شبکه های کامپیوتری را می توان بر اساس استانداردهای مختلفی دسته بندی نمود از جمله این استانداردها دسته بندی بر اساس ابعاد گستردگی شبکههای کامپیوتری است.این دسته بندی به ترتیب زیر میباشد
🔴LAN – Local Area Network شبکه محیط محلی (Local Area Network)
امروزه اغلب شبکه های سازمانی در رده شبکه های LAN قرار میگیرند و ابعاد این نوع شبکه در سطح یک ساختمان است.
🔴WAN – Wide Area Networkشبکه محیط گسترده (Wide Area Network)
WAN امکان اتصال شبکه های مختلف که از لحاظ جغرافیایی از یکدیگر جدا هستند را فراهم میکنند. به طور مثال اتصال شعب یک بانک به بانک مرکزی.
🔴WLAN – Wireless LAN شبکه محیط محلی بیسیم (Wireless Local Area Network)
به یک شبکه بی سیم در ابعاد یک LAN گفته می شود. برای مثال امکان اتصال به اینترنت از طریق وای فای در یک هتل یا مرکز تجاری.
🔴SAN – Storage Area Networkشبکه محیط ذخیرهسازی (Storage Area Network)
شبکه ای که برای اتصال مطمئن و تبادل پرسرعت اطلاعات بین سرور و دستگاه های ذخیره ساز با استفاده از فیبر نوری ایجاد می شود.
🔴CAN – Campuse Area Networkشبکه محیط پردیس دانشگاه (Campus Area Network)
به مجموعه ای از شبکه های LAN متصل به هم در یک محوطه با ابعاد تا 10 کیلومتر، که هر کدام از این شبکه های LAN مربوط به یک ساختمان می باشد گفته میشود. به طور مثال شبکه های در ابعاد یک پردیس دانشگاهی یا شهرک صنعتی
🔴MAN – Metropolitan Area Network شبکه محیط کلانشهری (Metropolitan Area Network)
این شبکه کوچکتر از WAN،و کمی بزرگتر از یک CAN است که در بخشی از یک ناحیه شهری پیاده سازی می شود.
امنیت در شبکه های کامپیوتری
Network security یا امنیت شبکه به مجموعهای از قوانین گفته میشود که بهمنظور حفاظت از دادههای رایانهای طراحی شدهاند. حفظ اطلاعات سازمانی بسیار حائز اهمیت است. همچنین تنها دقایقی قطع شدن شبکه خسارتهای بسیاری زیادی به سازمانها وارد میکند. به همین منظور هر سازمانی باید به دنبال چارهای برای امنیت شبکه باشد تا در مقابل تهدیدهای مختلف سایبری در امان بماند. در واقع امنیت شبکه با ایجاد یک زیرساخت برای دستگاهها، برنامهها، کاربران و برنامههای کاربردی به شیوهای مطمئن، سارقان را در برابر هرگونه دسترسی غیرمجاز، سوء استفاده از اطلاعات منع میکند.
راهکارهای شبکه
راهکارهای شبکه به منظور حفاظت از شبکه کامپیوتری و اطلاعات موجود در آن فراوان هستند. از مهمترین انواع امنیت شبکه میتوان به:
🔷نگهداری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها
🔷فایروال یا دیوارهای آتش
🔷IPS یا سیستمهای جلوگیری از نفوذ
🔷شبکه خصوصی مجازی (VPN)
اشاره کرد.
نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها
همانطور که اشاره کردیم شبکه حیاتیترین و مهمترین قسمت یک سازمان است. تمامی اطلاعات مربوط به یک سازمان در شبکه ذخیره میشود و اختلال در آن، ضررهای زیادی وارد میکند و ممکن است دادههای دیتاسنتر از بین برود. اختلال در سرورها بهاصطلاح down شدن سرورها، کل شبکه را تحتتأثیر قرار میدهد و کارهای روزانه را تعطیل میکند. یک تیم نگهداری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها شما را از بابت امنیت شبکه خاطرجمع میکند. با داشتن تیم پشتیبانی از سلامت و امنیت شبکه کامپیوترهای خود مطمئن خواهید شد.
تیم نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها چه وظایفی دارد؟
تیم نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها زیرساختهای لازم را تأمین میکند و باقدرت تحلیل و حل مسئله خیلی خوبی که دارد، در سریعترین زمان ممکن مشکلات سرور را عیبیابی و حل میکند. این تیم حتی در شب نیز آماده کار است و با تلاشهای شبانهروزی خیلی سریع مشکل سرور را حل میکند.
داشتن دانش خوبی از سیستمعاملهای مختلف مانند لینوکس، ویندوز و مک در زمینه پیکربندی، نصب و تعمیر آن، از ویژگی تیم نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها است. همچنین تیم پشتیبانی از سرور سرعت سرور را افزایش میدهد تا کاربر بتواند کارهای خود را بدون توقف انجام دهد. سرعت کند و اختلال پیدرپی در سرور، کاربران را برای استفاده از آن سرور بیانگیزه میکند.
نگه داری از شبکه های رایانه ای و خدمات پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها
خدمات تیم نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها شامل موارد متفاوتی است. در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
✅پشتیبانی ۲۴ ساعته / ۷ روزه
کارشناسان یا مهندسان شبکه بهصورت ۲۴ ساعته و در طول ۷ روز هفته از سرورهای شما پشتیبانی میکنند. یعنی در زمانی که سرور دچار اختلال گردد، در کمترین زمان ممکن اختلال را شناسایی کرده و آن را برطرف میکنند.
✅عیبیابی سرور
پس از برطرفکردن مشکل سرور، تیم نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها به دنبال دلیل اختلال میگردند. با بررسی علت بروز مشکل، از وقوع دوباره آن جلوگیری میکنند. عیبیابی باعث پایداری سرور میشود.
✅سرویس و بهروزرسانی
تیم پشتیبانی نرمافزارهای شبکه را همراه با فناوریهای جدید بهروزرسانی و سرویس میکنند.
✅بکآپ (پشتیبانی) داده
پشتیبانی از اطلاعات یک امر بسیار مهم است. در زمانهایی که یک اختلال گسترده باعث ازبینرفتن دادههای سرور بهصورت کلی میشود. تنها بکآپگیری از دادهها و اطلاعات سرور است که از واردشدن خسارات زیادی به سازمان جلوگیری میکند. تیم نگه داری و پشتیبانی فنی سرورها و سرویسها بهموقع پشتیبانگیریها را انجام میدهد و از بروز مشکلات و اتفاقات ناگوار پیشبینی نشده پیشگیری میکند.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم توضیحاتی در خصوص شبکه ارائه کنیم. اگر نیاز به خدمات پشتیبانی شبکه داشتید روی کمک ما در مجموعه اسمارت تی حساب کنید.