در واقع شما با ساخت یک زیرساخت دقیق برای شبکه، از هرگونه سرقت، سوءاستفاده از اطلاعات شبکه جلوگیری می‌کنید. این زیرساخت‌ها شامل حفظ امنیت دستگاه، کاربران و برنامه‌ها می‌شود.

امنیت شبکه‌های کامپیوتری یک موضوع مهم و قابل اهمیت است چرا که پیشگیری از دسترسی غیر مجاز مهاجمان به اطلاعات یک مجموعه یا سازمان توسط اقداماتی و سیاست های مدون در امینت شبکه انجام می شود. اگر اطلاعات مهم و شخصی را داخل یک صندوقچه قرار دهید حتما ترجیح شما محفوظ ماندن این صندوقچه از دسترسی سایرین است و در حداقلی ترین اقدام برای این صندوقچه قفل تهیه می کنیدو یا آن را در جایی دور از انظار قرار می دهید.

تمام کاری که در امنیت شبکه انجام می شود حول محور حفاظت از اطلاعات و مصون ماندن زیرساخت و برنامه ها از دسترسی های غیر مجاز است و ضرورت آن بر هیچکس پوشیده نیست.

امنیت شبکه چیست؟

در حال حاضر بسیاری از فناوری‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌ها از فرایندهای متفاوت امنیت شبکه استفاده می کنند .  Network Security یا همان امنیت شبکه به مجموعه‌ای قوانین و تنظیماتی گفته می‌شود که در نتیجه به‌کارگیری آنها، حفظ حریم شخصی، یکپارچگی و دسترسی کارآمدشبکه و داده‌ها را به همراه دارد. در واقع شما با ساخت یک زیرساخت دقیق برای شبکه، از هرگونه سرقت، سوءاستفاده از اطلاعات شبکه جلوگیری می‌کنید. این زیرساخت‌ها شامل حفظ امنیت دستگاه، کاربران و برنامه‌ها می‌شود.

در کل، امنیت شبکه از جمله مواردی است که اگر به درستی زیرسازی نشود، خسارات زیادی را به بار می‌آورد. هر سازمان کوچک یا بزرگی فارغ از نوع فعالیتی که انجام می‌دهد، نیاز به سطح استانداری از راهکارهای امنیتی شبکه دارد.

اهمیت امنیت شبکه

نقض موارد امنیتی موضوعی فراگیر شده است و هر چند روز یک بار خبری در مورد هک شدن مجموعه های کوچک و بزرگ گزارش می شود و برخی از افراد سودجو با اهداف مختلفی نظیر ایجاد اختلال در عملکرد یک سازمان ، دسترسی به منابع مالی ،سرقت اطلاعات و …. در تلاش هستند با حملات سایبری به منابع و اطلاعات مجموعه ها و شرکت ها دسترسی پیدا کنند.

بدیهی است با افزایش امنیت شبکه از ورود فایل‌های مخرب به شبکه جلوگیری می‌شود و رویکردهای مختلف در مدیریت امنیت شبکه‌های رایانه‌ای وجود دارد.  به طبع نیازهای امنیتی یک شرکت کوچک با سازمان های بزرگ تفاوت بسیاری دارد و در مجموعه های بزرگ تر استاندارد و سطوح امنیتی نیز به مراتب بیشتر است.

راه کارهای امینت شبکه | اسمارت تی

انواع امنیت شبکه

امنیت شبکه در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد و انواع رایج آن عبارتند از:

?کنترل دسترسی به شبکه

?سیاست‌های امنیتی فناوری اطلاعات

?امنیت برنامه

?شناسایی نقطه پایان (EDR)

?امنیت ایمیل

?تقسیم بندی شبکه، SIEM و امنیت وب.

پروتکل‌های امنیت در شبکه

 پروتکل‌های امنیت شبکه باعث برقراری امنیت و یکپارچگی داده‌ها در هنگام انتقال می‌شود. در مواقع به  روش‌هایی برای برقراری امنیت در میان داده‌های شبکه اطلاق می شود و این پروتکل‌ها از تخریب و حذف شدن داده‌ها در شبکه جلوگیری می‌کنند.

از وظایف اصلی پروتکل‌های امنیت در شبکه، جلوگیری از ورود هرگونه داده، کاربر و شبکه به طور غیرمجاز و مشکوک است. در پروتکل‌های امنیتی از رمزنگاری‌های خاص و ترکیبی استفاده می‌شود تا رمزگشایی آنها آسان نباشد. (پیشنهاد می کنیم مقاله انواع پروتکل های شبکه رو هم از دست ندید.)

برخی از نمونه‌های پروتکل‌های امنیت در شبکه شامل:

  • پروتکل https
  • پروتکل لایه اتصال امن یا SSL
  • پروتکل انتقال فایل امن یا SFTP

آنتی ویروس

یکی  از راهکارهای امنیتی استفاده از آنتی ویروس برای شبکه است. آنتی ویروس‌ها از ورود طیف وسیعی از بدافزارها، تروجان‌ها و ویروس‌ها جلوگیری می‌کند. این نرم افزار نه تنها در لحظه ورود یک فایل به شبکه آن را اسکن می‌کند، بلکه دائماً در حال اسکن فایل‌های موجود در شبکه است.

پیشگیری از پاک شدن اطلاعات

بسیاری از سازمان‌ها که اطلاعات محرمانه‌ای دارند، باید از شیوه‌ای از راهکارهای امنیتی شبکه استفاده کنند که از هرگونه نفوذ اطلاعات حساس به بیرون از شبکه جلوگیری شود. DLP یک راهکار امنیتی برای شبکه است که از هرگونه چاپ، ارسال یا بارگذاری اطلاعات محرمانه توسط افراد به طور ناامن جلوگیری می‌کند.

شبکه خصوصی مجازی

VPNها یا همان شبکه خصوصی مجازی برای اتصال به شبکه از راه دور مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً استفاده از این نوع راهکار امنیتی برای سازمان‌هایی است که کارمندان دورکار دارند. به طور مثال، فردی که برای سازمانی به طور دورکار فعالیت می‌کند، از طریق VPN به شبکه متصل می‌شود. برای اتصال، هر دو طرف باید رمز ورودی را تأیید کرده و احراز هویت انجام دهند.

سیستم جلوگیری از نفوذ

سیستم جلوگیری از نفوذ یا IPS یکی دیگر از راهکارهای امنیتی برای شبکه است. این سیستم تمامی ترافیک‌های مربوط به شبکه را اسکن کرده و در صورت مشاهده حملات مخرب، آنها را مسدود می‌کند. استفاده از این سیستم ایمن سازی، از ورود حملات مخرب، بدافزارها و فایل‌های مشکوک جلوگیری می‌کند.

امنیت بار کاری

امنیت بار کاری یا Workload از تمام بارها و فعالیت‌هایی که در محیط شبکه در حال انجام یا جابه‌جایی است، محافظت می‌کند. به دلیل تفاوت در سطوح حمله، باید بدون توجه به سرعت انجام کسب و کار، ایمن سازی به درستی انجام شود.

فایروال

درواقع فایروال یک دستگاه امنیتی در شبکه است. این دستگاه تمامی ترافیک‌های ورودی و خروجی به شبکه را بررسی می‌کند. در نتیجه، با توجه به قوانین امنیتی که برایش تعریف شده، به برخی از ترافیک‌ها اجازه ورود و برخی دیگر را به طور کلی مسدود می‌کند.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم در خصوص راهکارهای امنیتی اطلاعاتی رو مطرح کنیم. یکی از موارد مهم در خدمات پشتیبانی شبکه، ایجاد بستر امن برای کاربران می باشد.  در این زمینه می توانید روی دانش و تجربه ما در اسمارت تی  حساب کنید.

samira andisheh

samira andisheh

چای هوشمند

با تیمی نخبه، چابک و خلاق آماده‌ایم تا جهانی هوشمند برایتان خلق کنیم.چشم انداز ما کسب و کاری هوشمند برای شماست.