اینترنت نسل پنج|چای هوشمند

باتوجه‌به استفاده روزافزون از تکنولوژی، ما در دپارتمان شبکه اسمارت‌تی قصد داریم اینترنت نسل پنجم همراه را مورد بررسی قرار دهیم. ابتدا بسترهای شبکه‌های اینترنت را مختصراً می‌شناسیم که در مقاله‌های مجزا در سایت چای هوشمند  قرار دارد و در این مقاله به‌صورت مبسوط به اینترنت 5G می‌پردازیم.

بسترهای ارائه اینترنت

  • بستر Dialup شماره گیری تلفن
  • بستر ADSL زوج مسی مانند خطوط تلفن
  • بستر رادیویی Wireless
  • بستر فیبر نوری FTTH
  • بستر اینترنت همراه 1G/2G/3G/4G/5G
نسل شکل آیکون نهایت سرعت دانلود
2G G/E 0.3 Mb/s
3G 3G/H/H+ 42 Mb/s
4G 4G/LTE 979 Mb/s
5G 5G 10000 Mb/s
6G 6G به‌زودی

زمینه ی پیدایش شبکه اینترنت 5G

در واقع پروژه اینترنت نسل پنجم از سال ۲۰۱۲IMT for 2020 and Beyond اغاز شد و کشور کره‌ی جنوبی و ژاپن در زیر ساخت‌های آن بسیار موثر بودند. سرانجام در سال ۲۰۱۹ از اینترنت نسل نو رونمایی شد و امروزه در بسیاری از کشور و در برخی از تلفن های همراه از این سرویس استفاده میشود.
امروزه بیش از شصت درصد کشور های جهان به شبکه اینترنت نسل پنج دسترسی دارند و ایران نیز به بخشی از آن دسترسی دارد و در برخی شرکت ها از ان استفاده میشود.

پس اینکه سه سایت اینترنت 5G برای مراکز تحقیقاتی راه‌اندازی شد و سپس برای نخستین‌بار اینترنت نسل پنجم ایرانسل به‌عنوان چهارمین سایت در 28 بهمن‌ماه 1399 در بوستان آب‌وآتش برای استفاده عمومی مورداستفاده قرار گرفت. پنجمین سایت ایران ایرانسل در شیراز (محله ارگ کریم‌خان) باهدف استفاده از اینترنت جدید در کلان‌شهر آغاز شد و بعدها در جزیره کیش به‌عنوان سایت ششم راه‌اندازی شد. بعد از راه‌اندازی و افتتاح سایت اینترنت نسل نو همراه اول در چهارم اسفند 1399 باهدف تجارت در حرم مطهر رضوی و کارخانه نوآوری مشهد اینترنت 5G برای مردم و شرکت‌ها در دسترس قرار گرفت.
بعد از رونمایی دو سایت از همراه اول در مشهد سومین سایت این اپراتور نیز در دهم اسفند 1399 در تهران رونمایی شد و در این مراسم سرعت 3.66 در رسانه‌ها به ثبت رسید. چهارمین سایت شبکه اینترنت 5G همراه اول در 24 اسفند 1399 در مجموعه باغ کتاب و در 27 اسفند در استان قم افتتاح شد و به ثبت رسید.
شرکت ارتباطات مبین‌نت نیز در 18 اسفند 1399 ارائه اینترنت 5G را برای مشترکان خانگی شروع کرد.

ویژگی اینترنت 5G

از جمله مسائلی که در این نسل از اینترنت بهبود یافته است میتوانیم به سرعت اپلود و دانلود ان اشاره کنیم که به صورت چشمگیری افزایش یافته است و تاخیر و latency کاهش یافته است.همچنین پهنای باند این نسل نسب به گذشته گسترده تر شده است.

تاخیر (Latency)

به معنای سرعت اتصال یک سیستم ارتباطی به شبکه ی اینترنت است.
یکی از مواردی که در استفاده از اینترنت همراه تاثیر دارد وابستگی به طیف های باند است.که اینترنت نسل پنجم وابسته به سه دسته طیف مختلف است که به ترتیب انها را بررسی میکنیم.
طیف باند پایین
به طیفی گفته میشود که کمتر از یک مگاهرتز میباشد و برخی اپراتور های مخابرات برای سرویس های LTE از ان استفاده می‌کنند که مشکل آن این است که سرعت آن از صد مگابیت بالاتر نمی‌رود.
طیف باند میانی
طیفی است که مزیت های بسیاری نسبت به طیف پایین دارد و سرعتی معادل با یک گیگابیت را به ما می‌دهد.
طیف باند بالا
این طیف در اینترنت 5Gکاربرد بسیاری دارد و سرعت ان بیش از ۱۰ گیگابیت بر ثانیه است.

سرعت اینترنت 5G

با توجه به توضیحاتی که در رابطه با طیف‌های مختلف داده شد می‌توانیم نتیجه بگیریم که سرعت اینترنت نسل پنجم از صد مگابیت تا ده گیگابیت را میتواند پشتیبانی کند.

ویژگی های اینترنت 5Gکه بر 4G برتری دارد:

سرعت دانلود و آپلود بیشتر نسبت به نسل چهار
افزایش سرعت در بازی های انلاین و سایت ها
پیشرفت در در تکنولوژی‌های صنعت خودرو های داری قابلیت رانندگی خودکار
استفاده آن درتکنولوژی وسایل خانگی و خانه ها و اپارتمان ها (اینترنت اشیاء)
با فناوری هوشمند اهداف بی پایان در اینستاگرام همراه باشید.