تعریفی از امنیت شبکه
این روزها بسیاری از فناوریها، سازمانها و دستگاهها باید از فرایندهای متفاوت امنیت شبکه استفاده کنند. Network Security یا همان امنیت شبکه به مجموعهای قوانین و تنظیماتی گفته میشود که در نتیجه بهکارگیری آنها، حفظ حریم شخصی، یکپارچگی و دسترسی خوب به شبکه و دادهها را به همراه دارد.
در واقع شما با ساخت یک زیرساخت دقیق برای شبکه، از هرگونه سرقت، سوءاستفاده از اطلاعات شبکه جلوگیری میکنید. این زیرساختها شامل حفظ امنیت دستگاه، کاربران و برنامهها میشود.
در کل، امنیت شبکه از جمله مواردی است که اگر به درستی زیرسازی نشود، خسارات زیادی را به بار میآورد. هر سازمان کوچک یا بزرگی فارغ از نوع فعالیتی که انجام میدهد، نیاز به سطح استانداری از راهکارهای امنیتی برقرار در شبکهاش دارد.
انواع راهکارهای امنیتی شبکه
همانطور که پیش تر توضیح دادیم، این راهکارها به افزایش امنیت و جلوگیری از ورود فایلهای مخرب به شبکه جلوگیری میکنند. این راهکارها انواع مختلفی دارند و شما باید با توجه به نیاز شبکه، یکی از اینها را انتخاب کنید. در ادامه میخواهیم به انواع این راهکارهای برقراری امنیت در شبکه بپردازیم.
پروتکلهای امنیت در شبکه
این پروتکلها باعث برقراری امنیت و یکپارچگی دادهها در هنگام انتقال میشود. پروتکلهای امنیتی به نوعی روشهایی برای برقراری امنیت در میان دادههای شبکه است. این پروتکلها از تخریب و حذف شدن دادهها در شبکه جلوگیری میکنند.
از وظایف اصلی پروتکلهای امنیت در شبکه، جلوگیری از ورود هرگونه داده، کاربر و شبکه به طور غیرمجاز و مشکوک است. در پروتکلهای امنیتی از رمزنگاریهای خاص و ترکیبی استفاده میشود تا رمزگشایی آنها آسان نباشد.
برخی از نمونههای پروتکلهای امنیت در شبکه شامل:
- پروتکل https
- پروتکل لایه اتصال امن یا SSL
- پروتکل انتقال فایل امن یا SFTP
آنتی ویروس
یکی دیگر از راهکارهای امنیتی استفاده از آنتی ویروس برای شبکه است. آنتی ویروسها از ورود طیف وسیعی از بدافزارها، تروجانها و ویروسها جلوگیری میکند. این نرم افزار نه تنها در لحظه ورود یک فایل به شبکه آن را اسکن میکند، بلکه دائماً در حال اسکن فایلهای موجود در شبکه است.
پیشگیری از پاک شدن اطلاعات
بسیاری از سازمانها که اطلاعات محرمانهای دارند، باید از شیوهای از راهکارهای امنیتی شبکه استفاده کنند که از هرگونه نفوذ اطلاعات حساس به بیرون از شبکه جلوگیری شود. DLP یک راهکار امنیتی برای شبکه است که از هرگونه چاپ، ارسال یا بارگذاری اطلاعات محرمانه توسط افراد به طور ناامن جلوگیری میکند.
شبکه خصوصی مجازی
VPNها یا همان شبکه خصوصی مجازی برای اتصال به شبکه از راه دور مورد استفاده قرار میگیرد. معمولاً استفاده از این نوع راهکار امنیتی برای سازمانهایی است که کارمندان دورکار دارند. به طور مثال، فردی که برای سازمانی به طور دورکار فعالیت میکند، از طریق VPN به شبکه متصل میشود. برای اتصال، هر دو طرف باید رمز ورودی را تأیید کرده و احراز هویت انجام دهند.
سیستم جلوگیری از نفوذ
سیستم جلوگیری از نفوذ یا IPS یکی دیگر از راهکارهای امنیتی برای شبکه است. این سیستم تمامی ترافیکهای مربوط به شبکه را اسکن کرده و در صورت مشاهده حملات مخرب، آنها را مسدود میکند. استفاده از این سیستم ایمن سازی، از ورود حملات مخرب، بدافزارها و فایلهای مشکوک جلوگیری میکند.
امنیت بار کاری
امنیت بار کاری یا Workload از تمام بارها و فعالیتهایی که در محیط شبکه در حال انجام یا جابهجایی است، محافظت میکند. به دلیل تفاوت در سطوح حمله، باید بدون توجه به سرعت انجام کسب و کار، ایمن سازی به درستی انجام شود.
فایروال
درواقع فایروال یک دستگاه امنیتی در شبکه است. این دستگاه تمامی ترافیکهای ورودی و خروجی به شبکه را بررسی میکند. در نتیجه، با توجه به قوانین امنیتی که برایش تعریف شده، به برخی از ترافیکها اجازه ورود و برخی دیگر را به طور کلی مسدود میکند.