انواع سوئیچ شبکه | چای هوشمند

سوئیچ شبکه چیست؟

سوئیچ شبکه یکی از اصلی ترین تجهیزات شبکه به شمار می رود که به وسیله آن چند دیوایس مختلف مانند پرینتر، کامپیوتر و …. در یک شبکه به هم متصل می شوند.

با استفاده از سوئیچ شبکه، به دلیل اشتراک گذاری منابع سخت افزاری در هزینه و فضای کار صرفه جویی می شود.

تفاوت بین سوئیچ و روتر چیست؟

ابتدا بهتر است شرح مختصری از عملکرد روتر بدانیم، به وسیله روتر داده در شبکه به مقصد می رسند و اتصال اینترنت برقرار شود. روتر با هدف مسیریابی صحیح، یک آدرس آی پی  اختصاصی برای هر کدام از دستگاه‌های شبکه ایجاد می کند تا در هنگام رد و بدل کردن اطلاعات آدرس مقصد یا مبدا مشخص باشد.

در نظر داشته باشید زمانی که نیاز است دو شبکه را به هم متصل کنید نیاز به روتر خواهیم داشت تا آدرس دهی به درستی انجام شود. در نتیجه برقرار کردن ارتباط بین دو شبکه توسط روتر انجام میشود در صورتی که سوئیچ شبکه، دستگاه‌های درون یک شبکه ( معمولاLAN) را به هم متصل می‌کند.

پیشنهاد مطلب: کابل شبکه یکی از تجهیزات اصلی در ایجاد زیرساخت شبکه است، مقاله انواع کابل شبکه رواز دست نده.

کاربرد سوییچ در شبکه چیست؟

همانطور که می دانید همه دستگاه ها در شبکه یک آدرس مک(mac address) دارند سوئیچ با توجه به این آدرس بسته داده ها را به همان پورتی که سیستم مورد نظر متصل شده است ارسال میکند.

سوئیچ شبکه چیست؟ | اسمارت تی

انواع سوئیچ شبکه

در اصلی ترین دسته بندی سوئیچ شبکه به سوئیچ مدیریت شده Managed switches  و مدیریت نشده Unmanaged switches  می پردازیم و در ادامه سایر انواع سوئیچ های شبکه را بررسی می کنیم.

  • سوئیچ مدیریت شده
  • سوئیچ مدیریت نشده
  • سوئیچ لایه 2
  • سوئیچ لایه 3
  • سوئیچ های web smart
  • سوئیچ های صنعتی
  • سوئیچ های  Stackable در شبکه
  • شناخت سوئیچ های PoE
  • سوئیچ های فیبر نوری

سوئیچ غیر مدیریتی

سوییچ غیر مدیریتی همانطورکه از نام آن مشخص است امکان پیکربندی توسط شما وجود ندارد و عملکرد آن توسط شرکت سازنده برنامه ریزی شده است و بر اساس آدرس های MAC دستگاه، تبادل داده ها انجام می گیرد.

 سوئیچ غیر مدیریتی در واقع دستگاه سخت افزاری است که بین دستگاه های مختلفی که در شبکه قرار دارند ارتباط برقرار می کند. اگر قصد ندارید پیکربندی خاصی در شبکه انجام دهید و یا نیازی به config  در شبکه ی ندارید این نوع از سوئیچ شبکه انتخاب مناسبی می باشد.

سوئیچ مدیریتی

سوئیچ مدیریت شده برای شبکه های بسیار بزرگتر استفاده می شود در این نوع ، مدیران شبکه اختیارات بیشتری خواهند داشت و اقداماتی نظیر اولویت بندی ترافیک شبکه و تقسیم یک شبکه محلی به قطعات کوچکتر را  انجام دهند.

سوئیچ های مدیریتی مزیت های بیشتری دارند ولی مهم است که در مرحله نیازسنجی به استفاده از این نوع سوئیچ ها به قطعیت رسیده باشید و ترافیک multi-cast در شبکه ی خود داشته باشید.

سوئیچ لایه 2

از مرسوم ترین انواع سوئیچ ها، سوئیچ های لایه 2 هستند. در این نوع از سوئیچ ها بر اساس مک ادرس داده ها به مقصد مورد نظر هدایت می شوند.

سوئیچ لایه 2 با استفاده از جدول مک آدرس مشخص می‌کند که آیا مک آدرس مقصد در جدول وجود دارد یا خیر و با توجه به اطلاعات موجود در جدول مک آدرس، تصمیم می‌گیرد که بسته را به کدام پورت خروجی ارسال کند.

سوئیچ لایه 3

 در ادامه معرفی انواع سوئیچ شبکه کامپیوتری به سوئیچ لایه 3 می رسیم. این نوع به دلیل قابلیت های بالایی که دارند برای شرکت های بزرگ گزینه مناسبی هستند.

در واقع نوعی از سوئیچ مدیریتی محسوب می شوند که به آخرین تکنولوژی های موجود تجهیز شده و امکان ارتباط میان آپ لینک های فیبر با پورت های سرور و همچنین سایر تجهیزات فیبر نوری را فراهم می کنند.

سوئیچ های web smart

سوئیچ های web smart برای شبکه های متوسطی که نیاز به مدیریت دارند مناسب است و عموما باید به صورت تک به تک مدیریت شوند.

البته که ویژگی های مدیریتی کمتری نسبت به سوئیچ های مدیریتی دارند اما بیشتر ویژگی هایی کاربردی زیادی را در اختیار ادمین شبکه قرار می دهند. مانند دسترسی به مدیریت سوئیچ، همچون نظارت بر پورت ها، تجمع لینک و VPN و …

سوئیچ های صنعتی

در محیط های صنعتی، نیاز به سوئیچ با عملکرد متفاوتی خواهید داشت. سوئیچ های صنعتی برای اتصالاتی همچون توزیع انرژی در شعبه های الکتریکی و همچنین نظارت و کنترل عملکرد دوربین های امنیتی استفاده می شوند.

سوییچ های Stackable در شبکه

Stackable  با معنی لغوی تجمیع شدن است به زبان ساده یک سوئیچ داریم که تعداد پورتهای بیشتری دارد. این نوع از سوئیچ های شبکه را می توان در کنار سوئیچ های دیگر استفاده کرد برای مثال اگر سوئیچ fixed  و یک سوئیچ ماژولار با هم ادغام کنیم سوئیچ Stackable خواهیم داشت.

سوئیچ های POE

این سوئیچ ها تکنولوژی انتقال برق بر روی کابل اترنت را دارند، بنابراین هم برق هم داده را میتوانیم با کابل اترنت به تجهیزات شبکه انتقال دهیم.

در تکنولوژی POE  میتوانیم داده ها و برق را توسط یک کابل انتقال دهیم بدون اینکه این دو با هم تداخلی داشته باشند.

انواع برند سوئیچ شبکه

سوئیچ سیسکو

سوئیچ دیلینک

سوئیچ میکروتیکMikrotik

سوئیچ KDT

سوئیچ تنداTenda

سوئیچ تی پی لینک TP-Link

انواع سوئیچ شبکه برای دوربین مداربسته

PoE 

PoE+ (Power over Ethernet Plus)

PoE Injector

PoE بی‌سیم

انواع سوئیچ شبکه سیسکو

سوئیچ دی لینک از جمله سوئیچ های با کیفیت و مقرون به صرفه در بازار جهانی شبکه می‌باشد. سوئیچ‌های شرکت دی لینک دارای قابلیت‌های پیشرفته مدیریتی بوده و از مقیاس‌پذیری و کارآیی بالایی برخوردار هستند. محصولات دی لینک اتصالی مطمئن میان دستگاه‌های حاضر در شبکه برقرار کرده و عملیات انتقال فایل‌ها و پردازش داده‌ها را به سرعت و به طور مؤثر انجام می‌دهند.

انوع سوئیچ های شرکت سیسکو به شرح زیر دسته بندی میگردند :

  1. سوئیچ هایی که در لایه Access در مدل سه لایه ای سیسکو مورد استفاده قرار میگیرند یا سوئیچ های Campus LAN
  2. سوئیچ هایی که در لایه  Core and Distribution شبکه قرار میگیرند.
  3. سوئیچ های سری MDS سیسکو که در شبکه های SAN مورد استفاده هستند.
  4. سوئیچ های دیتاسنتر سیسکو و خانواده سوئیچ های Nexus
  5. سوییچ های صنعتی سیسکو

انواع سوئیچ های پرکاربرد برند میکروتیک

    _ سوئیچ مدل  RB260GS

    _ سوئیچ مدل   CRS 326-24g-2s+rm

    _ سوئیچ مدل  CRS 328-24P-4S+RM

     _ سوئیچ مدل  CRS317-1G-16S+RM

     _ سوئیچ مدل  CRS125-24G-1S-2HnD-IN

سخن آخر

ضمن قدردانی از همراهی شما تا انتهای این مطلب، امیدواریم اطلاعات مفیدی در زمینه انواع سوئیچ شبکه ارائه کرده باشیم. در صورتی که نیاز به مشاوره در مورد پشتیبانی شبکه داشتید می توانید روی سال ها مهارت و تجربه همکارهای ما در مجموعه اسمارت تی حساب کنید. 

بیشتر بخوانید