تجهیزات شبکه

 تجهیزات شبکه

تجهیزات شبکه چیست؟ | اسمارتی

بدیهی است هر شغلی ابزارهای مورد نیاز خود را دارد این موضوع در خصوص تکنسین شبکه و پشتیبانی شبکه های کامپیوتری نیز صدق می کند. یکی از ضروریات این حرفه آشنایی با تجهیزات شبکه و استفاده درست و اصولی از آن هاست در این مقاله از اسمارت تی قصد داریم تا اطلاعات مفیدی در این زمینه ارائه دهیم.

شبکه کامپیوتری چیست؟

شبکه در حوزه فناوری اطلاعات به اتصال دو یا چند کامپیوتر با هدف اشتراک گذاری دیتا یا بهبود ارتباطلات گفته می شود. شبکه های کامیپوتری با هدف اتصال کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ به وسیله روتر، سوئیچ و اکسس پوینت تشکیل شدند تا اشتراک گذاری دیتا و سخت افزارها راحت تر از همیشه انجام شود. 

در حال حاضر همه ما مشترک شبکه های کامپیوتری محسوب می شویم بانک ها، سازمان ها، شرکت های خصوصی، ماشین های نسل جدید و… از شبکه کامپیوتری استفاده می کنند در نتیجه نمی توان نقش این موضوع  را در دنیای امروز نادیده گرفت..

عمده ترین دلایل استفاده از  شبکه کامپیوتری

در ادامه سه دلیل اصلی  استفاده ازشبکه را بررسی می نماییم.

تبادل اطلاعات: حتما تأیید می کنید به لطف رشد روزافزون فناوری و استفاده فراگیر از اینترنت استفاده از فلش مموری و لوازم جانبی از این دست کمتر شده است و در حال حاضر به راحتی می توان اطلاعات ودیتا را به وسیله شبکه اشتراک گذاری نمود.

استفاده اشتراکی از منابع

دلیل دوم استفاده از NETWORK اشتراک گذاری منابع سخت افزاری است و در مثال ساده می توان به دستگاه های پرینتر و اسکنر اشاره کرد.

انجام محاسبات پیچیده : بعضی از محاسبات توسط یک کامپیوتر قابل انجام نیست و مجبور می شویم از چند کامپیوتر با هم استفاده نماییم که این مساله نیاز ما را به شبکه زیاد می کند.

 تجهیزات شبکه چیست؟

تجهیزات شبکه شامل تمام ابزارهای مورد نیاز برای ایجاد شبکه ها، نگهداری و تعمیرات آن ها می شود. در پیاده سازی یک شبکه، قطعات و تجهیزات زیادی دخیل هستند که نحوه استفاده صحیح و نصب و توسعه آن ها نیازمند دانش، مهارت و تجربه می باشد.

               تجهیزات شبکه | اسمارت تی

دسته بندی کلی  تجهیزات شبکه

ملزومات و ابزار زیرساخت و نگه داری شبکه به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند

 تجهیزات غیر فعال شبکه یا پسیو( تجهیزات Passive)

تجهیزات شبکه پسیو عملکردشان بدون نیاز به اتصال به برق انجام می شود و تجهیزات فعال شبکه برای کار کردن نیاز به جریان برق دارند. به طور مثال کابل، کانکتور و اتصالات مختلف، داکت یا کانال، انواع رک.

تجهیزات فعال شبکه یا اکتیو و( تجهیزات نوع Active)

تجهیزات اکتیو برای کار کردن به جریان الکتریسیته نیاز دارند این تجهیزات مواردی مانند: کارتهای شبکه، روترها، سوئیچ ها و غیره را شامل می شوند.

اکنون در ادامه با ما همراه باشید تا هریک از تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه را برای شما نام برده و توضیح دهیم.

انواع تجهیزات پسیو شبکه:

تجهیزات پسیو شامل موارد زیر می باشند.

کابل کواکسیال:

این نوع از کابل ها در گذشته بیشتر مورد استفاده قرار می گرفتند. به طور معمول کابل با ابعاد بزرگتر برای قسمت اصلی استفاده می شود و کابل های کواکسیال کوتاه در فاصله های ۵ / ۲ متر برای ایستگاه های کاری در تجهیزات شبکه پسیو نصب می گردد.

رک شبکه

اگر به اتاق سرور هر مجموعه سری بزنید حتماً رک های دیواری با ایستاده نظر شما را جلب می کند زمانی که تعداد سوئیچ ها و روتر های موجود در شبکه زیاد شود لازم است فضای اختصاصی برای مراقبت و جانمایی آن ها اختصاص دهید به این فضا رک گفته می شود. رک ها عموماً فلزی با درب شیشه ای هستند و در ابعاد مختلف ساخته می شوند.

کابل های Twisted Pa:

کابل های Twisted Paiیکی از وسایل پسیو شبکه محسوب می شود که استفاده از ان بسیار رایج می باشد. در شبکه های رایانه ای، مخابراتی و همچنین سیستم های تلفن مورد استفاده قرار می گیرند.

کابل فيبر نوری

از کابل فيبر نوری به عنوان تجهیزات شبکه پسیو فیبر نوری زمانی استفاده می شود که به ارتباط بین مسافت های بیش از 100 متر و پهنای باند زیاد نیاز است. این نوع کابل ها از پهنای باند بسیار بالایی برخوردار هستند.

آنتن وایرلس:

آنتن وایرلس یا آنتن های بی سیم،  را هم می توان جزء تجهیزات پسیو شبکه نام برد. کاربرد این انتن ها زمانی است که  شبکه های وایرلس دچار افت سیگنال یا کاهش سرعت شده اند.

پچ پنل:

پچ پنل ها قطعه ای به شکل مستطیل است که درون رک قرار می گیرد و محل جمع آوری کابل می باشد. .

انواع تجهیزات اکتیو شبکه:

تجهیزات اکتیو شامل موارد زیر می باشند.

سوئیچ شبکه:

یکی از مهمترین تجهیزات در راه اندازی شبکه های رایانه ای سوئیچ ها هستند و نقش اصلی  آن ها برقراری ارتباط بین دستگاه های داخل شبکه است. به طور خلاصه سوئيچ امکان ارتباط گره های متفاوت يک شبکه را مستقيما با يکديگر فراهم می کند. سوئیچ ها انواع گوناگونی دارند که کارشناس شبکه با توجه به نیاز مجموعه مناسب ترین سوئیچ را انتخاب می نماید.

روتر:

از دیگر اجزا تجهیزات شبکه اکتیو روترها هستند که از آن در شبکه های LAN و WAN  استفاده می شود .. عملکردی تقریبا مشابه سوئیچ ها دارند و برای ارتباط بین دوشبکه مورد استفاده قرار می گیرند.

مبدل فیبر نوری:

مبدل های فیبر نوری از تجهیزات شبکه به حساب می آیند. کاربرد مبدل فیبر نوری این است که از کابل مسی سیگنال را دریافت کرده و سپس آن را به نور تبدیل نمایند.

مودم:

مودم ها وظیفه ی تبدیل سیگنال های آنالوگ و دیجیتال به یکدیگر را دارند.

کارت شبکه:

وجود Network Interface Card  یا همان کارت شبکه از اهمیت زیادی برخوردار است و يکی از اصلی ترین موارد سخت افزاری در زمان پياده سازی يک شبکه کامپیوتری محسوب می شود به طور خلاصه کارت شبکه، ارتباط بين کامپيوتر و محيط انتقال ( نظير کابل ها ی مسی و يا فيبر نوری ) را فراهم می کند.

اکسس پوینت

در شبکه های وایرلس به یک سخت افزار برای برقراری ارتباط بین کامپیوتر ها نیاز است که به آن اکسس پوینت می گویند. اکسس پوینت در شبکه های وایرلس همان وظیفه ای را بر عهده دارد که سوئیچ در شبکه های کابلی بر عهده دارد.

تفاوت تجهیزات اکتیو و پسیو

تجهیزات اکتیو (فعال) به مواردی از شبکه کفته می شوند که زیرساخت اصلی را تشکیل می دهند و همان طور که از اسم آن مشخص است برای فعال بودن شبکه وجود آن ها ضرورت دارد به‌طور مثال، با حدف سوییچ  اتصال شبکه غیر فعال می شود . در حالی که تجهیزات پسیو مواردی را شامل می شود که در صورت عملکرد صحیح تجهیزات اکتیو شبکه ماهیت کاربردی پیدا می کنند. برای مثال کابل زمانی که شبکه ای دایر و فعال باشد کاربردی به نام کابل شبکه پیدا می کند.

به طور کلی خدمات پسیو و اکتیو مکمل یکدیگر هستند. و برای ارتباط کامل یک شبکه همه اجزای آن باید به درستی به یکدیگر متصل شوند.

سخن پایانی

در این مقاله قصد داشتیم در خصوص تجهیزات شبکه و دسته بندی آن توضیحی ارائه دهیم ضمن قدردانی از همراهی شما در صورتی که نیاز به خدمات پشتیبانی شبکه داشتید می توانید روی مهارت و سال ها تجربه تیم ما در اسمارت تی حساب کنید .

چای کسب و کارتان گرم.