در دنیای امروز اینترنت ابزار ضروری ماست و کارهای بسیاری به واسطه اتصال به این شبکه بزرگ انجام می شود، از سفارش غذا تا انجام امور بانکی ….. . برای متصل شدن به شبکه اینترنت روشهای گوناگونی وجود دارد که یکی از بهترین راهها استفاده از wifi و wireless است و باتوجه به سهولت هک کردن وای فای لازم است به امنیت wifi توجه کنیم. در ادامه با بررسی انواع امنیت wifi همراه من باشید.
پروتکل های امنیتی وایرلس
فناوری وایرلس، یکی از تکنولوژیهای نوظهور است که در حوزه های محتلفی مود استفاده قرار می گیرد با توجه به این فراگیری و استفاده گسترده از آن لازم است به امنیت wifi اهمیت ویژه ای دهیم. در حال حاضر لازم است اطلاعات کافی در زمینه پروتکل های امنیتی wifi داشته باشیم و با به کار گیری این پروتکل ها از افشای اطلاعات و بهخطر افتادن امنیت جلوگیری نماییم. در ادامه انواع پروتکل امنیت wifi را بررسی می کنیم.
-
پروتکل WEP وایرلس
اولین پروتکل امینتWIFI نامش wep بود. این نوع از پروتکل امنیتی که wired equivalent privacy نام دارد در سال 1999 برای مودمها طراحی شد؛ اما این پروتکل بهاندازه کافی قوی نبود و از کلیدهای 64 بیتی استفاده میکرد البته بعدها با ارتقا آن به کلیدهای 128 بیتی باز هم توانایی لازم برای ایمن کردن سیستم موردنظر را دارا نبود و بسیاری از هکرها بهراحتی میتوانستند اطلاعات مودم را هک کنند و از آنها استفاده کنند و همین مسائل باعث شد که این پروتکل در سال 2004 دیگر مورداستفاده قرار نگیرد.
-
پروتکل WPA وایرلس
پروتکل wifi protected access بعد ازآنکه WEP از دسترس خارج شد در سال 2003 مورداستفاده قرار گرفت. این پروتکل نسبت به WEP امنیت بالایی دارد و کلیدهای 256 بیتی استفاده میکند و یکی ازا اعضای خانواد امنیت wifi محسوب می شود.
از ویژگیهایی که امنیت این پروتکل را افزایش میدهد میتوانیم به temporal key integrity protocol یا TKIP اشاره کرد.این پروتکل هم رفتهرفته با مشکلاتی روبهرو شد و همچنینی باتوجه به تحقیقاتی که راجع به این پروتکل صورت گرفت مشخص شد که TKIP که در این نوع امنیت به کار میرفت با سیستمهای قدیمی WEP سازگار بود و در واقع نوعی بهروزرسانی نرمافزاری حساب میشود و همین قضیه باعث شد که این پروتکل هم مانند WEP در مقابل سرقت اطلاعات و حملات سایبری امنیت لازم را نداشته باشد.
-
امنیت وای فای wpa2
در سال 2006 نوع دومی از پروتکل امنیتی قبلی به وجود آمد که باتوجه به بروز رسانیهایی که انجام شد امینت بلایی داشت. این پروتکل با استفاده از الگوریتم advance encryption standard یا AES استفاده میکند که مورد پشتیبانی دولت امریکا نیز میباشد و سطح ایمنی آن را بالا میبرد.
اما در این پروتکل نیز حملات سایبری میتواند با دسترسی به یک سری کلیدهای خاص صورت بگیرد و به همین دلیل سازمانها و شرکتهایی که دارای داده اطلاعات زیادی هستند و از این پروتکل استفاده میکنند در خطر حملات سایبری هستند؛ اما مودمهای خانگی که از آن استفاده میکنند اغلب در حالت ایمن قرار دارند. باوجوداینکه برای ازبینبردن قفلهای WPA و WPA2 نیاز به زمانی بین دو تا چهارده ساعت و یک کامپیوتر مدرن میباشد؛ ولی تنها راه رهایی از حملات سایبری غیرفعالکردن کامل پروتکل WPS هست.
در انتخاب پروتکل موردنظر برای مودم مربوطه آپشنهای مختلفی هستند که شامل این موارد میشود:
WPA2 +AES
WPA+AES
WPA+AES\TKIP
WPA+TKIP
WEP
OPEN NETWORK
با انتخاب هرکدام از این آپشن ها نوع خاصی از پروتکل امنیتی بر روی شبکه شما و امنیت مودم برقرار میشود. بهترین انتخاب برای مودم استفاده از پروتکل WPA2 با الگوریتم AES میباشد که میتوانید که در شرکتها و خانههای خود از آن استفاده کنید.
-
پروتکل WPA3 وایرلس
این پروتکل نسل جدیدی از پروتکلهای امنیتی هستند که در سال 2018 از آن رونمایی شد که نه تنها از پسورد شما در برابر حملات سایبری و هک محافظت میکند؛ بلکه روابط کاملاً امنی را میان کاربر و شبکه اینترنت ایجاد میکند و در واقع میتوان گفت نسبت به پروتکلهای قبلی که دارای نقصهایی بودند؛ اما این پروتکل فاقد هرگونه نقض و بهترین پیشنهاد و پروتکل برای مودم است که امروزه مورداستفاده قرار میگیرد.
انواع پروتکلهای امنیتی
ویژگیها | نوع پروتکل |
اولین پروتکل امنیتی که بدلیل مشکلات زیاد در مقابل حملات سایبری در سال 2003 دیگر مورداستفاده قرار نگرفت. | WEP (wired equivalent privacy) |
شروع استفاده از پروتکل در سال 2003 و دارای امنیتی بالاتر نسبت به اولین پروتکل امنیتی | WPA (WIFI protocol access) |
پروتکلی بهروزرسانی شده از پروتکل WPA | WPA2 (WIFI protocol access 2) |
پروتکلی بهروزرسانی شده از پروتکل WPA2 | WPA3 (WIFI protocol access3) |
-
پروتکل امنیت وایرلس WPS
این پروتکل ابتداییترین راه برای اتصال به مودم و WIFI میباشد که باعث میشود تنها بر کلیک بر یک دکمه به اینترنت متصل شوید و راه را برای شما بسیار آسان میکند همچنین برای پرینترهایی که به وایفای متصل میشود از این پروتکل استفاده میشود. از مزایای این پروتکل میتوان به این قضیه اشاره کرد که برخی افراد که با مودمها و شبکه اینترنت آشنایی لازم را ندارد این پروتکل راه را برای آنها برای اتصال به اینترنت راحتتر میکند.
جمعبندی
در این مقاله به بررسی انواع مختلف از پروتکلهای امنیتی WIFI را بهصورت مجزا توضیح دادیم و هر کدم از این پروتکلها با توجه هدف استفاده کاربر از شبکه اینترنت بستگی دارد. در خصوص امنیت شبکه خود می توانید روی دانش و تجربه همکاران ما در اسمارت تی حساب کنید.