تکنسین شبکه | اسمارت تی

اگر به دنبال خدمات پشتیبانی شبکه هستید و یا جویای کار در زمینه شبکه های کامپیوتری باشید حتما عنوان تکنسین شبکه، نظر شما را جلب کرده است. به طور کلی تکنسین شبکه مسئول نصب، نگهداری و عیب یابی شبکه  است و با چالش هایی در این زمینه مواجه می شود یکی از اصلی ترین آن ها ادغام فناوری‌های شبکه جدیدتر، سریع‌تر و پیچیده‌تر با شبکه‌های قدیمی‌ است که همین موضوع زمینه ساز بروز نیاز های جدید  می گردد در نتیجه انعطاف پذیر بودن و به روز بودن در این شغل یک مزیت نه بلکه ضرورت محسوب می شود. در ادامه همراه اسمارت تی باشید تا بیشتر با وظایف تکنسین شبکه آشنا شوید.

تکنسین شبکه یک متخصص فناوری اطلاعات است که اصلی ترین وظیفه آن توسعه و نگهداری شبکه با توجه به نیازهای فعلی مجموعه است و مهمترین رسالت آن بهینه کردن و بهبود عملکرد فعلی شبکه و توسعه آن برای نیازهای آتی است.

تکنسین شبکه کیست؟

داشتن یک ذهنیت تحلیلی برای عیب یابی، به روز بودن دانش و مهارت ویژگی های کلیدی این شغل محسوب می شوند. تکنسین شبکه بعد از انجام وظلیف محوله به طور  معمول به مدیر شبکه در شرکت فناوری اطلاعات گزارش می دهد و عملکرد آن مورد ارزیابی مدیر فنی یا مدیر شبکه قرار می گیرد.  

دسته بندی وظایف تکنسین شبکه

تکنسین های شبکه دو عضو اصلی از پیکر شبکه را کنترل می کنند که شامل :

Desktop support (سخت افزار و نرم افزارهای شبکه)

سرور

می شود در نتیجه می توان عملکرد این حوزه را در دوسته کلی معرفی کرد.

 Desktop support

تکنسینی که در این حوزه فعالیت می کند مسئول شناسایی و حل مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است و به عنوان مثال مشکلات مربوط به فکس، پرینترو .. . را بر عهده دارد.

سرور

همانطور که می دانید عملکرد صحیح سرور نقش حیاتی دارد و به عنوان مغز در یک شبکه می توان آن را معرفی کرد در نتیجه شناسایی و رفع مشکلات سرور، مسائل مرتبط با پایگاه‌های داده و دیتابیس، سیستم‌های مدیریت محتوا و مشکلات مربوط به حساب‌های اعضاء شبکه از اهمیت ویژه ای برخوردارند و این دسته نیاز به توجه و مهارت ویژه تیم پشتیبانی شبکه دارد.

الزامات و مهارت های یک تکنسین شبکه چیست؟

✔️مهارت های تحلیل ، تشخیص، حل مسئله

✔️دانش خوب از شبکه های LAN/WAN، پروتکل های TCP/IP و فناوری های شبکه.

✔️تجربه عملی با نرم افزار و سخت افزار رایج.

✔️مهارت های ارتباطی خوب

وظیفه تکنسین شبکه چیست؟

 طراحی و نصب شبکه های کامپیوتری

 انجام اتصالات و کابل کشی

عیب یابی خرابی های سیستم

اطمینان از کارایی طولانی مدت شبکه

تست و پیکربندی نرم افزار و نگهداری و تعمیر سخت افزار و دستگاه های جانبی

نیازسنجی مجموعه و ارائه پلن برای توسعه و رفع نیازهای آتی

ارزیابی عملکرد شبکه

حفاظت از اطلاعات و تهیه نسخه پشتیبان

مزایای حضورمنظم تکنسین در پشتیبانی سیستم شبکه چیست؟

رفع مشکلات فوری:  برای جلوگیری از توقف در روند کار حضور به موقع کارشناس شبکه بسیار مهم است و در این صورت مشکلات در حداقلی ترین زمان ممکن حل می شوند.

ارتقاء و به روزرسانی: همانطور که اشاره شد تکنسین شبکه مسئول ارتقاء، به روزرسانی و توسعه تجهیزات شبکه است،  به روزرسانی شبکه باعث عملکرد بهتر آن می شود و از مشکلات آتی نیز جلوگیری می کند.

مدیریت امنیت: اهمیت امنیت شبکه بر هیچ مجموعه ای پوشیده نیست. حضور منظم و دوره ای کارشناسان شبکه باعث بالابردن امنیت شبکه می شود و  به حفظ و ارتقاء امنیت شبکه کمک کنند..

مانیتورینگ فعالیت های شبکه: اجرای پلان ها و راهکارهای امنیتی و پیشگیری از حملات سایبری مختلف می شود. البته چنین اقداماتی صرفا به وسیله ابزآلات حرفه ای انجام می شود.

پشتیبانی فنی: تکنسین های شبکه می توانند به کاربران در رفع مشکلات فنی کمک کنند و آن ها را آموزش دهند. این امر، استفاده بهینه از تجهیزات و منابع شبکه را فراهم می کند.

مدیریت داده ها: تکنسین شبکه مسئول مدیریت داده ها در شبکه است. این شامل بک آپ گیری منظم، و حفظ اطلاعات می باشد.

دوره های مورد نیاز کارشناس شبکه چیست؟

ابتدا لازم است کارشناس شبکه دوره Network+ را با هدف تسلط پیدا کردن روی مباحث شبکه طی کند و بعد ، گذراندن دوره های Microsoft و CCNA برای کسب مهارت و دانش بیشتر بسیار کارآمد است.

بعد از گذراندن دوره معرفی شده موارد زیر را پیشنهاد می کنیم:
لینوکس (LPIC)
مجازی سازی (Virtualization)
امنیت (Security)
میکروتیک (Mikro Tik)

استخدام تکنسین شبکه

در صورت گذراندن دوره های فوق و کسب مهارت و تجربه استخدام تکنسین شبکه کار دشواری نیست و مهمترین فاکتور در این خصوص  داشتن مهارت است و صرف داشتن تحصیلات آکادمیک تاییدی بر  عملکرد کارشناس شبکه نمی تواند باشد.

ما در اسمارت تی تمام تلاشمان را می کنیم با استفاده از کارشناسان شبکه با تجربه،  چای کسب و کارتان را گرم نگه داریم و می توانید روی کمک ما در این زمینه حساب کنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم برای سوال تکنسین شبکه یعنی چه ؟  پاسخ مناسبی ارائه کنیم. ضمن قدردانی از همراهی شما تا انتهای این مقاله در صورتی که نیاز به مشاوره در زمینه پشتیبانی شبکه داشتید می توانید روی کمک ما حساب کنید.