به طور کلی، امنیت به معنای حفظ حریم خصوصی و بدون ترس بودن است. زمانی که شما در یک محیط امنیت داشته باشید، به راحتی میتوانید حرفهای مورد نظر خود را بگویید و از بابت فاش شدن آن، نگرانی نداشته باشید. امنیت شبکه در سازمان ها نیز به همین شکل است. زمانی که امنیت در شبکه وجود داشته باشد، شما به راحتی میتوانید اطلاعات خود را منتقل کنید و در یک محیطی امن، کارهای سازمان را انجام دهید.
امنیت شبکه در سازمان ها چیست؟
همانطور که احتمالا میدانید، بسیاری از کسب و کارها و سازمانها، برای جا به جایی اطلاعات، دادهها و مدارک محرمانه خود از شبکه استفاده میکنند. شبکه به آنها کمک میکند تا بتوانید چندین دستگاه و کامپیوتر را به یکدیگر متصل کرده و امکان نظارت روی عملکرد همگی را داشته باشِید. در این میان، امنیت شبکه اهمیت بالایی دارد چرا که بسیاری از این اطلاعات و دادههای جا به جا شده در شبکه، محرمانه هستند و فاش شدن آنها، عواقب جبران ناپذیر دارد. در نتیجه بالابردن امنیت شبکه سازمان ها اهمیت زیادی دارد تا امکان دسترسی به افراد غیر داده نشود.
از طرف دیگر، تهدیدهای زیادی برای شبکهها وجود دارد و هر چه یک شبکه، دیواره امنیتی ضعیفتری داشته باشد، بیشتر مورد حمله قرار میگیرد. بسیاری از این حملات شامل نفوذ هکرها به داخل شبکه میشود که در نهایت، سو استفاده از اطلاعات موجود در شبکه را به همراه دارد. امنیت شبکه در سازمان ها بسیار مهم است و به عملکرد هر چه بهتر و درستتر شبکه کمک میکند.
تهدیدهای موجود برای امنیت شبکه سازمان ها
در بالاتر هم اشاره کردیم که تهدیدهایی برای شبکهها وجود دارد که ما برای جلوگیری از نفوذ این تهدیدها، باید امنیت شبکه قوی داشته باشیم. برخی از این تهدیدها عبارتاند از:
حملات بدافزارها
بدافزارها، نرم افزارهایی مهاجم و ویروس مانند هستند که به راحتی میتوانند در هر یک دستگاههای موجود در شبکه نفوذ کنند. برای حملات بدافزار، تنها کافی است که بدافزار روی یکی از دستگاههای موجود در شبکه نصب شود. حالا، یکی از دستگاههای شبکه آلوده شده و به راحتی به دیگر دستگاهها نیز سرایت پیدا میکند. معمولا، حذف بدافزارها کار سادهای نیست و بهتر است که امنیت شبکه در سازمان ها برای جلوگیری از حمله بدافزار افزایش داد. این بدافزارها انواع متفاوتی دارند که برخی از آنها، شامل ویروس، کرم، تروجان، باج افزار و نرم افزارهای جاسوسی میشوند.
حملات رمز عبور
در حملات رمز عبور، فرد مهاجم با اجرای حمله Brute Force، سعی میکند تا رمز عبور دستگاههای موجود در شبکه را کشف کند. مهاجم، با پیدا کردن یکی از رمز عبورها، به راحتی میتواند وارد شبکه شود و به اطلاعات موجود در شبکه دسترسی پیدا کند.
تهدیدات داخلی
این نوع از تهدیدها برای امنیت شبکه سازمان ها، از طریق افراد موجود در شبکه رخ میدهند. در واقع، بسیاری از کاربران شبکه، ممکن است از روی ناآگاهی یا عامدانه، از دسترسی خود به اطلاعات سواستفاده کنند. از طرف دیگر نیز، ممکن است که هکر یکی از دستگاههای شبکه را هک کرده و از طریق آن به درون شبکه نفوذ کند. در هر صورت، از داخل خود شبکه این تهدید رخ میدهد.
مهندسی اجتماعی
در حملات مهندسی اجتماعی، فرد محافظ ابتدا خود را به عنوان یک شخص معتبر در شرکت و سازمان معرفی میکند تا از این راه به شبکه نفوذ پیدا کرده و به اطلاعات درستی داشته باشد. معمولا این نمونه از تهدیدات یا حملات شبکه، برای افراد مبتدی و ناآشنا نسبت به فضای تکنولوژی رخ میدهد. با استفاده از کاربرهای آگاه و حرفهای، میتوانید امنیت شبکه در سازمان ها را افزایش داده و جلوی چنین حملاتی را بگیرید.
راهکارهایی برای افزایش امنیت شبکه در سازمان ها
راه های بالا بردن امنیت شبکه در سازمان ها یکی از روشهای جلوگیری از حملات سایبری و درز اطلاعات در شبکه است. در واقع، شما با استفاده از این راهکارها، میتوانید دیوارههای امنیتی شبکه خود را قویتر کرده و در نتیجه، از بروز این حملات نیز جلوگیری کنید.
بررسی کاربران از راه دور
برخی از کاربران در شبکه سازمانها، به صورت راه دور یا ریموت فعالیت میکنند. در واقع، این کاربران به دلیل استفاده ریموت از شبکه، میتوانند برای امنیت شبکه در سازمان ها خطرساز باشند. شما به عنوان مسئول امنیت شبکه سازمان، باید روی دسترسی این کاربران ریموت، کنترل داشته باشید. تمام پروتکلهای امنیتی شبکه را به آنها آموزش دهید و برای ورود آنها، از احراز هویت دو مرحلهای استفاده کنید. البته، قبل از هر چیزی، باید کاربران امن را به شبکه اضافه کنید تا در هیچ صورتی، امکان نفوذ از طریق آنها وجود نداشته باشد.
پیشنهاد مطلب: اگر هزینه های پشتیبانی شبکه برای شما سوال، مقاله تعرفه پشتیبانی شبکه رو از دست نده.
نظارت مداوم شبکه
بهتر است که کاملا واقع بین باشیم و قبول کنیم که هیچ شبکهای، ۱۰۰ درصد ایمن نیست و بالاخره، یک راه نفوذ برای آن پیدا میشود. پس، باید نظارت مداوم روی شبکه را جدی بگیرید. شما به عنوان مسئول امنیت شبکه در سازمان ها، وظیفه دارید که کاربران شبکه را مداوم چک کنید و فعالیتهای آنها را زیر نظر بگیرید. با نظارت مداوم، حتی در صورت حمله بدافزار نیز میتوانید در همان ابتدا، از آن جلوگیری کنید. در غیر این صورت، اگر نظارتی روی شبکه وجود نداشته باشد، روز به روز، راههای نفوذ به شبکه بیشتر میشود.
آزمون و خطا
آزمون و خطا یکی از راههای افزایش و بررسی میزان امنیت شبکه در سازمان ها است. بهتر است که این آزمون و خطا به صورت منظم روی شبکه انجام شود. در تستهای امنیتی خود، حتما تمام قسمتهای شبکه را مورد بررسی قرار داده و روی مراحل، تجهیزات شبکه، فرایندها، سیستمها و حتی پرسنل، این تست را انجام دهید.
اهمیت امنیت شبکه در سازمان ها
همانطور که متوجه شدهاید، بسیاری از سازمانها، دارای اطلاعاتی محرمانه هستند که نباید به هیچ عنوان به بیرون درز پیدا کنند. به همین دلیل، در این سازمانها، امنیت شبکه نقش مهمی پیدا میکند. چرا که نفوذ یک هکر یا مورد حمله قرار گرفتن شبکه، تمام اطلاعات را فاش میکند و آن را به دست فرد غیرمجاز میرساند. همچنین، امنیت شبکه نقش مهمی در عملکرد شبکه دارد. اگر پروتکلهای امنیتی به خوبی کار کنند، دیگر پروتکلهای شبکه نیز میتوانند به راحتی فعالیتهای خود را انجام دهند. اگر به دنبال افزایش امنیت شبکه سازمان خود هستید، از خدمات پشتیبانی شبکه چای هوشمند کمک بگیرید. تیم چای هوشمند، از راهکارهای بروز و حرفهای برای افزایش امنیت استفاده میکنند.